Heb jij White Space in je agenda?
31 juli 2017 
in focus
1 min. leestijd

Heb jij White Space in je agenda?

Whitespace at Work

Vandaag luisterde ik naar een podcast van Juliet Funt van Whitespace at Work.

Zij is een “warrior in the battle against reactive busyness” en helpt om te voorkomen dat jouw creatiekracht en productiviteit verloren gaat door drukte én reageren op die drukte.

White Space en Reactive Busyness

Het zijn woorden die bij mij resoneren en waar ik direct een beeld bij heb. Hoeveel White Space heb ik in mijn agenda. Letterlijk: open ruimte, pauze tussen twee activiteiten.

Gelukkig genoeg, maarrruhh het is ook de eerste dag na mijn vakantie. Duh.

Ik luister verder en BAM, ze heeft het toch echt over mij. Want ook met het toevoegen van flow schrijven, meditatie, sporten, bullet journalen en een groene smoothie, kun je nog steeds hijgend het einde van de dag halen en geen enkele White Space hebben gehad in je agenda.

Interessant!

Die White Space ga ik in mijn agenda inbrengen. Gewoon PAUZE. Zonder even facebook checken, iets op Instagram zetten. Gewoon even niets (zelfs geen meditatie:-). Het kan zo kort zijn als 10 seconden, volgens Juliet of langere weloverwogen pauzes. Het vormt de zuurstof door je werkdag die ervoor zorgt dat de rest kan ontvlammen. Hey grappig, vlammen, dat was wel mijn belangrijkste voornemen na deze heerlijke vakantie.

Er is al zoveel

Don’t confuse activity with productivity. Many people are simply busy being busy.

— Robin S. Sharma

Over persoonlijke effectiviteit en productiviteit is al zoveel geschreven en ik heb er ook al zoveel gelezen en toegepast.  Ik heb zelfs een poos PEP (Persoonlijke Effectiviteitstrainingen) gegeven aan het begin van mijn trainingscarriere in 2003. Het heeft altijd wel mijn interesse gehad. Structuren en systemen.

  • Focus van Leo Babauta
  • Getting Things Done van David Allen
  • Deep Work van Call Newport
  • The Slight Edge van Jeff Olson
  • The one thing van Gary Keller

Toch heb ik besloten om deze White Space een plek in mijn werk te geven.

Hoe bewaak jij jouw creatiekracht?

Ben heel benieuwd wat jij doet om jouw creatiekracht en productie te behouden of te vergroten. Hoe zorg jij ervoor dat je maximaal kan neerzetten in jouw business wat jij voor ogen hebt?

Laat het weten hieronder deze blog

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Volg je mij al op Instagram?