In 1988 had ik een droom…….
19 mei 2020 
in mindset
3 min. leestijd

In 1988 had ik een droom…….

In 1988 stond ik in Rio de Janeiro bij het beeld van Christus de Verlosser die over heel Rio uitkijkt.

Ik was zomerstewardess bij de KLM en een paar dagen in Rio. 

Toen ik bij dit beeld stond en naar beneden keek creëerde ik een beeld om hier ooit met gezin te staan.

Dat beeld is vorige zomer werkelijkheid geworden. We waren in Rio en stonden bij het beeld van Christus!

 

 

Het gevoel en uitzicht was ook gisteren weer overweldigend. Wel erg druk daarboven, maar in de kleine kapel was het rustig en kon ik het gevoel van dankbaarheid even goed laten stromen (net als een paar tranen).

Leuk Marja, dat jij in Rio bent geweest, maar je begint al een beetje te klinken als die andere business coaches. Wil je indruk op mij maken met zo’n mooie verre reis?

Dat maakte dat ik nog even twijfelde om je dit te vertellen. Maar ik doe het met een reden. 

Het belang van beelden creëren over dingen die je wilt en die belangrijk voor je zijn. 

31 jaar duurde het

En het heeft best even geduurd dit beeld van mij:-) 31 jaar om precies te zijn!

Verder heb ik een paar slimme dingen gedaan die deze vakantie voor ons mogelijk maken. Maar daar vertel ik je een andere keer. 

Nu het belang van beelden van plaatjes in je hoofd. En nee, het is geen pleidooi voor ‘Maak maar een plaatje, doe je bestelling en het universum zorgt ervoor’.  

Het gaat over hoe het onbewust werkt bij iedereen!

Van alles wat er gebeurt op een dag en in je leven maak je beelden. Zeker van de belangrijke gebeurtenissen of dingen. Zo vliegt na deze zomer ook ons jongste kind uit. Zij gaat studeren in Leiden. Toen de kinderen nog veel kleiner waren, vormde ik mij daar wel eens een beeld van:

Hoe zou het zijn als ze het huis uit gaan? En voor je weet is het zover.

Workshoptrainer

Zo ben ik ook jaren geleden met Workshoptrainer begonnen. En vanaf de eerste gesprekken met Ellen (de vorige eigenaar) had ik beelden. Over hoe het bedrijf eruit ziet als ik het zou leiden.

Welke ondernemers ik zou helpen met het ontwerpen en verkopen van hele goede trainingsprogramma’s, of een boek of ander geweldig product waarmee zij hun bedrijf een nog solidere basis geven en een goede boterham verdienen.

Hoeveel ondernemers, hoe vaak start er een programma, is het online en in real life, welke resultaten gaan zij boeken?

Mijn beeld wordt elke dag duidelijker, mooier en helderder. Ik zet het ook elke dag bewust in. Omdat ik uit ervaring weet dat dit helpt. Dat mijn beeld mijn bewuste en onbewuste gedrag beïnvloedt en inzet om het beeld werkelijkheid te maken. 

En dat beeld gaat er nu voor zorgen dat mijn bedrijf zelfs een andere naam krijgt. Braber Academy

Beelden zijn belangrijk

Beelden zijn er altijd. Je brein maakt ze automatisch. Alles wat er om je heen gebeurt en waar je aandacht aan schenkt of waar je aan denkt, wordt omgezet in een beeld. Soms heel helder, met kleur, beweging en geluid. Soms wat vager en wellicht stilstaand.

Als je weet dat je beelden vormt en dat die beelden jouw gedrag sturen, dan is het goed om je bewust te zijn van dat beeld.

Mijn vraag aan jou is: als je denkt aan jouw bedrijf, welke beelden heb je dan? Wat zie je jezelf doen? Sta je voor groepen? Werk je online? Hoe groot zijn deze groepen? Wie zitten er tegenover je? Hoe leuk vind je ze?

Of zie je beren op de weg, heb je (onbewust) een iets minder rooskleurig beeld van jouw bedrijf?

Vind je het nog niet zo gemakkelijk om een programma te maken, groepen vol te krijgen en jezelf daarvoor te zien staan?

Neem eens de tijd vandaag

Neem vandaag eens een half uurtje de tijd om je bewust te worden van jouw gedachten en jouw beelden over (de toekomst van) jouw bedrijf. Zoek een rustige plek en laat de beelden naar boven komen. Als je voelt dat het genoeg is, schrijf het op, beeld het uit en zet het op papier. Het is belangrijk, want het stuurt je.

Ik ben nieuwsgierig in welke richting jouw beeld(en) jou sturen. Laat het weten in een reactie hieronder deze blog.

Of vertel het me zelf.

Klik hier om mij een bericht te sturen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Volg je mij al op Instagram?