“Nu kunnen we snel weer bij elkaar komen
12 mei 2020 
2 min. leestijd

“Nu kunnen we snel weer bij elkaar komen" of niet......

“Nu kunnen we snel weer bij elkaar komen. Tenminste dat dacht ik in al mijn enthousiasme. Toen ik het mijn teamleden vroeg was echter niet iedereen zo happig. Sommige teamleden willen nog geen risico nemen”.

Ik sprak een projectmanager die eigenlijk best verbaasd was over de verschillende reacties van haar team.

We gaan weer een interessante periode tegemoet, dacht ik!

Want wat doe je dan? Vroeger – weet je nog maaanden geleden BC – was het heel normaal om bij elkaar te komen. Toen viel het eigenlijk best mee om alles online te doen toen het moest. En nu wat doen we nu? De helft live aanwezig en de rest online? 

Hoe ga jij het doen met jouw dienstverlening?

Als jijzelf diensten aan bedrijven levert merk je misschien ook nog verschillende reacties. Zo snel mogelijk weer naar hoe het was of is het eigenlijk wel prima zo online. Zowel voor de klant als voor jou?

Afgelopen week vertelde een aankomende deelnemer: “Ik was er niet zo van, van dat online. Ik werk in de wereld van nalatenschap en goede doelen. Ik moet het hebben van mijn soft skills, van gesprekken met mensen. Na de gratis Masterclass waar ze aan deelnam, keek ze er al anders tegenaan. Na een ervaring met een internationaal gezelschap waar ze normaal gesproken allemaal voor hadden moeten reizen én (misschien ook wel daarom:-) een hele dag nodig hadden, waren ze nu in 2,5 uur klaar.”

Ook in mijn groep deelnemers aan Maak Volgeboekte Programma’s merk ik verdeeldheid. Als je uit Zeeland moet komen rijden, is het misschien best wel fijn om online de live dag te kunnen volgen. Een ander komt echter met plezier uit Maastricht rijden omdat het live live zoveel fijner is. 

Als ze straks vragen ‘ben jij hier nodig?’, zeg dan ja

In haar column van afgelopen zaterdag had Rosanne Herzberger een andere insteek: 

“Wanneer de overheid vraagt: is deze reis nu echt noodzakelijk? moet vrouwen, vaker dan ze geneigd zijn, met stalen gezicht volmondig ‘ja’ antwoorden. Een oproep – een terechte zou ik willen toevoegen – Vrouwen, kom opdagen. Want reken maar dat je bij fysieke vergaderingen meer invloed uitoefent.”

Het artikel is een aanrader!

Dus fysiek of off line? Wat zijn jouw ideeën en plannen? Ik ben heel benieuwd!

Net als Rosanne wens ik dat jij volmondig ja zegt. Tegen een professioneel aanbod of dat nu offline, online of een mix is.  Tegen een professioneel aanbod – een training, programma of traject – dat je ook nog eens gemakkelijk vult met de allerleukste deelnemers!

Zeg vandaag ook ja!

Kies voor een totale onderdompeling:
Mocht je naast een geweldig visitekaartje in de vorm van een workshop al weten dat je nog veel meer producten wilt bouwen van jouw kennis, boek dan een Strategische Whiteboard Sessie .
In een paar uur een compleet beeld van je aanbod voor wie en waarover, hoe het past in je business en wat jij ermee gaat verdienen. Just you en me. Live of onlive.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Volg je mij al op Instagram?